Wednesday, August 25, 2010

Ape??? Dpt DUIT RAYA???

sape yg dpt duit raya??? brp byk???

sape la lg klu bkn pekerja gomen...dorg dpt rm500 sorg...perghh, giler best n beruntung sungguh dorg..gak nyer x t'sentuh pn duit gaji dorg nk b'shopping...

tp bile kenang diri sendiri jd sedih...kami keja swasta nie bkn bekerja jgk ker??? kte org nie x keje ker? x b'tungkus lumus membantu pembangunan n ekonomi negara ker? sedih kan? tmbh2 klu dpt company yg kedekut cm tmpt aku keje nie...jgn kan cuti free nk bg, nk bg duit raya lg haram la..rm500 sorg? mimpi 100 thn lg la...

bkn nk merendah-rendahkan majikan yg bg aku gaji...tp cume agak rase t'sisih sbg seorang warga Malaysia...sbg seorang pekerja juga tp kte x dpt ape yg org gomen dpt pn...jgn b'mimpi la pekerja swasta nie nk merasai semua tue...tgu la kot company kte tue maju skit br la dpt merasa kot..tp itu kot jelah bkn perjanjian...

giler sentap la aku kan...tmbh2 dgn status aku yg masih kabur2 kt company nie lg...mau x giler sentap aku nie kan...mgkn blm rezeki aku lg kan...xpe la, redha & pasrah jelah...

bising2 pn x guna...xder dog pndg pn pekerja2 swasta nie pn..keje la cmne sekali pn...padahal keje company melayu...majority melayu tp plg bagus main politik la...x pandai bodek, kipas x cukup kuat jgn harap la ko nk dpt naik gaji ke ape2 benefits la..klu ikutkan dorg nk bentikan jelah klu org yg kuat membantah, membangkang nie..

hrmmm..manusia manusia...DUNIA oh DUNIA...

Sunday, August 22, 2010

Activity on 22 August 2010

sptt nyer arinie aku g jln TAR spt yg d rancangkan...tp sbb abg aku cancel nk pi terus dgn aku2 sekali kempunan la nk pi jln TAR tue...cisssss

agak hangin la aku pastu cm biase la dtg angin kus2 aku kan biaselah time2 bendera jepun nie lg la emo t'lebih...x pasal2 tunang aku yg x slh pn kena tempias nyer...huhu...sorry darling...t'emo la

mau x t'emo...w/pn bendera jepun tp aku x mengisi perut aku nie...kan org ckp kte nie klu lapar mesti cpt marah...plus angin kus2 lapar tue dgn smgt aku dh b'siap nk pi tue...alih2 leh plak cancel...yg tunang aku nie plak mmg aku tau dia bkn kaki jln..mmg liat la bab2 nk b'jln nie...tue dia nk bw pn coz abg aku b'iya nk ajak aritue kata nk naik kete baru pastu nk pi beli baju raya kt sane...

tp maleh nk sentap lelame kan so aku sejukkan hati sendiri...(aku mmg cmnie pn..harap2 tunang aku phm perangai aku nie...marah2 jgk tp bile aku dh pikir baik buruknya...klu aku call blk tue makne nyer aku nk b'baik blk la tue..x mo sentap2 dh..huhu) so, ptg td just pi bazar ramadhan bangi jerrr..

Saturday, August 21, 2010

Activity on 21 August 2010

w/pn bulan pose but kena jgk kuar nk settlekan bbrp hal...huhu...tp aku x pose pn arinie...hua hua hua..poyos jerr!!

pg td g butik kt Selayang jumpe dgn wedding planner...td try baju nikah...then tgk baju tuk sanding...yg baju sanding belah tunang aku akak tue akan wt yg baru ikut design yg aku nk...yg warna purple belah aku plak not sure...mybe aku pakai yg recycle nyer jer tp tue la kaler tue aku x brp nk b'kenan sgt coz purple gelap...aku suke yg agak light2 skit...yelah aku rase cm aku nie gelap jerr..huhu

tp akak tue ckp klu dia rase nk wt yg kain purple nnt dia gtau laa..so, dh settle hal tue terus gerak g rmh bakal mak mentua...cadangan tunang aku nk singgah jap jer..tp dh alang2 aku ckp la buka puasa kt cni jelah kan...so, ptgkan aku plan nk pi bazar ramadhan dgn tunang aku...dia pn nk bw our baby g Car Wash...huhu

bocan nyerrr...mata ngantok sbnr nyer nie tp biase la kt rmh org nie x leh nk wt sesuka ati padahal dorg pn x kisah je pn sbnr nyer..aku jer segan...lgpn bakal mak mentua xder kt rmh..g kursus..yg ader adik pmpuan dia n anak kecik dia, adik laki n angah dia jer..masing2 wt hal masing2...

esok plak plan nk pi jalan TAR with my bro...dh tentu2 la tunang ikut sekali kan..aku bkn reti jln nk pi sane...len ler kot naik lrt ker ok la kot...still failed jln2 nk pi KL tue la...hahaha...biar fail n org ckp cm org kpg drpd aku tau kang dok nk b'jln ke sane...abis duit wooo...bahaya!!! so better x tau drpd tau...

mybe esok nk beli sekali brg hantaran iaitu baju sepersalinan aku n tunang aku..x tau lg nk kaler per...hrmmm, kire baju nie nnt tuk raya 1st year kami as husband n wife thn dpn...huhu...

so, happy wiken frenz...

Thursday, August 19, 2010

Saya Memang nak Berubah...sbb Saya Patut Berubah

br pas tgk iklan Janji Kekasih...korg tgk x cte nie? mesti korg ckp aku nie kemelayuan sgt la nk layan drama2 jiwang melayu nie kan? hahaha..lantak la coz cte nie byk pengajarannyerrr..tmbh2 plak aku suke pelakon Jue tue...i adore her so much...muke cantik, body cantik n rmbt t'sgt la cantik!!

spjg aku tgk cte tue w/pn kdg2 t'miss jgk nk tgk tp mmg cte tue best sgt...dr segi jln cerita, dr segi positif cte tue...mmg ok la cte tue tuk tatapan semua org...

till now aku ingat ayat Jue dlm cte tue..."tapi dari sudut yang lain SAYA MEMANG NAK BERUBAH, SEBAB SAYA PATUT BERUBAH..." i like the sentence coz aku pun nk cmtue jgk...saya memang nk b'ubah sbb saya patut b'ubah..

tp bile nk b'ubah ke benda yg positif n baik nie bkn dgn sekelip mata coz perlu ada keikhlasan dlm hati kte...nawaitu tue penting...skg nawaitu aku tue ada cume tgu mase nk laksanakan...step by step guys!! kte semua nk b'ubah utk m'jd lebih baikkan? insyaAllah, moga Allah beri petunjuk n hidayah pd aku...amin2..

b'blk pd cte tue..bg pendapat aku ada 2 watak yg nk aku uraikan d sini...watak Almy pegang tue...b'tudung litup, ada pegangan agama yg kuat tetapi busuk hati n mudah memandang serong pd org yg jahil ilmu agama..watak Jue plak pmpuan yg liar, sosial, free hair, b'pakaian ketat...

ok now yg aku nk perkatakan d cni...b'tudung litup n tutup aurat cmne pn anda tidak meletakkan takwa n anda cukup b'iman...cukup baik, cukup mulia...bg aku hal2 takwa n iman nie biarlah antara kite n Allah SWT shj x kire la org tue b'tudung litup ker free hair ker...b'tudung x melambangkan ko baik n free hair x melambangkan org tue hina n jahat...so pls open ur mind dude!! padahal yg b'tudung skg pn bkn tul2 b'tudung pn...still gak nmpk buah dada korg yg t'jojol tue, baju sendat n pendek, bile duduk nmpk plak lurah lain..suar ketat2...so ape beza korg dgn org yg free hair tue pn? xder beza kan...kdg2 tue yg free hair tue lg elok pakaian nyer..

mesti korg cm meluat dgn ape aku ckp tue (bg yg kenal aku la...coz aku pn mmg tau aku cmne...x pyh korg ingatkan coz aku sedar...hihihi..nie aku ckp tuk org yg x sedar2) back to the topic...bg ruang n bimbing org yg nk b'ubah utk ke jln yg baik...tp jgn la push..slow n steady...cm aku ckp semua pd keikhlasan n nawaitu kte...lgpn nk jd baik nie bkn mudah...byk dugaan nyer drpd Allah SWT nk uji umatnya sekuat mane kte dpt tempuh dugaan tue...

insyaAllah semoga pintu hati aku n kwn2 aku sentiasa t'buka utk kte b'ubah m'jd umatnya yg lebih baik...lgpn kte hidup bkn semakin muda...tp semakin tua ok...

p/s : jgn sesekali kte menilai seseorg itu drpd luaran krn dlmn lebih penting...jgn riak dgn ape yg anda rase anda cukup bagus...krn kte x tau nilai n tahap mane kte d sisi Dia...segala ape pn biarlah kte bentuk diri kte utk m'jd lebih baik lg drpd sibuk mengkritik org lain...utk ingatan anda n sye jgk...thanks!!!

~end of story~

Tag oh Tag

1. Nama dalam inbox sy
Ntah x ingat!!!

2. Ringtone utama dekat phone?
Raja Gelek from One Natin Emcees

3. Apa saya buat tengah malam tadi
Blk drpd b'buka dgn tunang kt KGLC(x ingat cmne ejaan) Mont Kiara then hntr dia blk

4. Orang terakhir bersama saya
My lovely fiance

5. Warna t-shirt saya pakai sekarang
Singlet hijau

6. Benda terakhir saya buat
Check FB (sbb skg kt ofis FB kena block..sedih btl)

7. 3 perkara yang anda suka buat setiap hari?
Call tunang x kire waktu
Skype dgn tunang (suke kacau dia kt skype)
Wt keje la pn...

8. Duit yg ada dalam wallet.
zero...lupe nk g cucuk

9. Camne hidup?
Alhamdulillah, Allah mengizinkan aku terus b'nafas d bumi ini

10. Bila kali terakhir jumpa mak anda?
Minggu lepas

11. Mak saya kat mana?
Kat Nilai

12. Malam tadi, orang terakhir cakap dengan saya
My lovely fiance

13. Surprise terbaru yg saya dapat
last month...from my lovely fiance on my besday

14. Benda yg baru dipinjam dari kawan?
Takde

15. My Bf.
Shahril Noradha (fiance)

16. Apa yg saya rasa skrg?
Bosan...bosan pikirkan kt ofis semakin bosan...

17. Nak share dengan siapa?
kengkawan

18. Siapa yang tahu rahsia saya?
My close friend, my sis n my fiance

19. Diorang simpan ke rahsia tu?
When i put my trust on u means u already promise to keep my secret safe with u...
penah t'kena...hmpir 5 thn buang kwn tue tp sye jenis bkn b'dendam sye cari dia blk n kwn dgn dia spt biase kembali...

20. Nak tag ke?
sesape saje yg tgh bosan x tau nk wtpe tue...hahaha

thanks to my sis Nieta utk tag nie...tgh sangap sgt nie so layan jelah benda nie...x tau nk update ape kt blog nie...i'm totally blurrr!!!

Thursday, August 12, 2010

Our "Baby"

alhamdulillah, our baby dh dpt.....sgt gorgeous, sgt cute...
cantik menarik kau mmg da bomb laaaa...hahahaha

klu member2 fb aku mesti dh tau kot...bg yg x tau..
arinie aku dpt kete Persona Elegance kami b'dua...

1st time aku yg drive td perghhh, sejuk tgn aku memegang tgh drive tue..
punye la slow n b'hati2 je drive kete tue nk bw blk ofis...
hahaha..mmg lawak la pikir blk mse drive tue...
coz sape yg penah naik kete dgn aku mesti tau aku drive cmne...
bagaikan jlnraya tue trek F1 aku..cilok sane cilok sini...

ape2 pn our car nie kena la aku lebih b'hati2 nk drive...
syg wooooo..enjin nk jaga...luar pn nk jaga...tip top laa

gambar kete?? opsss sorry la..not for sharing laa...hihihi

~end of story~

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Berpuasa!!!

selamat berpuasa kepada semua muslimin dan muslimat...


Kewajipan Berpuasa

Firman Allah ( Ayat Al-Baqarah ayat 183 dan 185 )

" Wahai orang-orang beriman ! Kamu diwajibkan berpuasa sebagimana yang diwajibkan atas orangorang yang dahulu daripada kamu, supaya kamu bertakqa.."

Bagi orang-orang Islam yang beriman, bulan Ramadhan adalah bulan yang dinanti-nantikan ketibaannya oleh setiap ummat islam, memandangkan ia bulan yang mulia dan memberi begitu banyak manafaat dan keistimewaan, faedah, fadhilat dan masa depan yang cerah bagi mereka yang tahu dan menghayatinya.


Keutamaan Ramadhan

Terdapat puluhan hadis Rasulullah saw yang menjelaskan tentang fadhilat dan keutamaan pusa di bulan Ramadhan, bukan sahaja untuk manafat ummat Islam di akhirat kelak, malah ianya memberi faedah yang besar untuk kesihatan tubuh badan manusia didunia ini.

Antara Fadhilat dan Kelebihan Berpuada dibulan Ramadhan.

1. Pintu Langit dibuka
2. Pintu-pintu Syurga Di Buka

Fadhilat yang lain-lain

1. Mereka yang berpuasa akan mendapat balasan syurga
2. Orang yang berpuasa dimakbulkan permintaanya oleh Allah SWT
3. Orang yang berpuasa mendapat dua kegembiraan iaitu semasa berbuka dan apabila bertemu dengan Allah pada hari kiamat kelak
4. Orang yang berpuasa mendapat peliharaan Allah Swt
5. Orang yang berpuasa dengan sempurna dijanjikan mahligai yang indah di syurga
6. Setiap kali sijud orang yang berpuasa, dikurniakan seribu tujoh ratus kebajikan, dibinakan mahligai di syurga dan tujuh puloh ribu malaikat memohon keampunan baginya dari pagi hingga petang.

Monday, August 9, 2010

Sifat Bulan Lahir untuk bulan Julai

[][] Sangat suka didamping.
[][] Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
[][] Agak pendiam kecuali dirangsang.
[][] Ada harga dan maruah diri.
[][] Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
[][] Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
[][] Sangat menjaga hati orang lain.
[][] Sangat peramah.
[][] Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
[][] Berjiwa sentimental.
[][] Jarang berdendam.
[][] Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
[][] Tidak suka benda remeh-temeh.
[][] Membimbing cara fizikal dan mental.
[][] Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
[][] Layanan yang serupa terhadap semua orang.
[][] Tinggi daya simpati.
[][] Pemerhatian yang tajam.
[][] Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
[][] Mudah dan rajin belajar.
[][] Suka muhasabah diri.
[][] Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
[][] Suka mendiamkan diri.
[][] Suka duduk di rumah.
[][] Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
[][] Tidak agresif kecuali terpaksa.
[][] Lemah dari segi kesihatan perut.
[][] Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
[][] Minta disayangi.
[][] Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
[][] Terlalu mengambil berat.
[][] Rajin dalam membuat kerja.

**bukan saya cakap tetapi kajian yg mengatakan sebegitu...huhu

PERILAKU BERDASARKAN TARIKH LAHIR ISLAM

Anda Lahir Pada: Selasa, 24, Ramadhan, 1403 Hijrah

RAMADHAN


Dia baik, pendiam, suka merendah diri. Dia tidak angkuh kepada teman yang dikenalinya. Dia tidak suka menonjolkan diriya. Kehidupannya selalu selamat.

Saturday, August 7, 2010

My Housemate is SUCKS!!!

ok...aku tgh marah nie...marah yg amat smpi aku t'pikir nape la housemate aku nie cm babi...sial...lakhnat la!!! (sorry mencarut yg t'lampau)

aku sgt2 la x phm dgn mangkuk ayun nie...w/pn aku bkn pemilik washing machine tue n dia pn bkn pemilik washing machine tue tp dia b'lagak cm washing machine tue dia punye jerr...x reti nk respect org lain nk guna...

rase nyer dlm entry lain yg agak lame aku update dlu pn ada aku cte pasal kes nie!! ok, smlm pas lek keje jer aku tgk dia sedang guna washing machine tue..ok fine!! xder hal la aku pn x plan nk guna pn coz aku pn tgk mood gak..rase nk basuh, aku basuh la lgpn xder la menimbun sgt pn baju aku nk d basuh...coz ari selasa aku dh basuh baju...

lupekan hal d atas...cte pasal arinie plak k..pg nie bgn kt tepi washing machine still menimbun dgn baju dia..korg tau pe dia basuh mlm td?? spender n single dia yg brp helai jer..x ker membazir elektrik padahal leh lg nk basuh lg baju2 dia yg lain...bkn membazir elekrik jer membazir air jgk ok...x reti nk pikir ker?? atau ko dh xder otak??

xder hal la kan coz aku pn nk kuar arinie dating dgn tunang aku...blk kul 6 lebih td tgk baju dia still menimbun kt tepi washing machine lg..ape dia wt kt dlm rmh??? menembamkan apam dia tue? cm sial dowhhh...aku klu basuh baju pn plg lame pn 4 jam ok...coz washing machine tue bkn auto, manual..tue pn plg lame klu baju aku byk..plg kejap 2 3 jam dh settle la weiii...

esok mmg time aku nk membasuh baju la pn kan...dh lusa nk keja! peduli ape aku nk respect ko kan klu ko pn x reti nk respect hak org lain kan...so, aku campak jelah yer baju2 ko tue keluar drpd washing machine tue...bkn aku nk cari gaduh tp ko yg mulakan dlu k...perangai cm babi!!!

~end of story~

Oh Laksa Sarawak!!!

mengidam makan laksa sarawak tidak kesampaian coz kedai mkn tue sudah tiada kt Jusco Bukit Tinggi tue...grrrrrrrrrrrrrrr...marah sungguh aku!!!

dh la mse otw g sane kelaparan yg amat ler sgt kan tp steady jelah..tunang aku jer bising2 ckp dh lapar..sian dia!! huhuhu...alih2 smpi sane pusing2 nk cari kedai mkn tue alih2 xder weiii...dh la lapar pastu kedai mkn tue xder plak...perghhh, mendidih jer hati aku nie tau!!

xpe la, nk wt cmne xder rezeki nk mkn laksa sarawak..mybe next time laa harap2 sblm bln ramadhan laa..bln ramadhan nnt sibuk ngidam mknn lain plak..hahaha...so td aku melepaskan mengidam aku pd McDonalds...mkn GCB tue!! t'capai jgk la impian nk mkn benda tue...haishhh, dh tgkp gmbr lupe plak nk bluetooth kt hp aku coz tgkp gmbr kai hp tunang aku..hihi..xpe la mesti korg pn tau GCB tue...dok kuar iklan tue..

ok la GCB tue xder la cm pmpuan dlm iklan tue last sekali ckp "gone" tue...biase2 je pn...light2 laa...drpd 5 star aku bg 3 star jelah..ok la tue...hihihi

so, pas mkn g jenjalan cuci2 mata...nk shopping??? not our time...aku mmg nk beli brg kt jusco coz dh dpt voucher jusco kan...tp aku xder idea nk beli ape...so spt thn lps jgk aku beli benda yg sama setiap kali dpt voucher jusco tue...hahaha

aku sendiri pasan n tunang aku pn tegur..."mmg setiap kali dpt voucher jusco syg mesti beli nie kan...hahahha" aku pn gelak sekali...nk wt cmne time ader voucher jusco nie kan mesti aku x jumpe baju2 yg aku minat...tp bile voucher tue dh abis beli benda lain br la jumpe baju2 yg aku minat...mau x hangin kan...grrrr

nk tau ape aku beli smpi langsai terus voucher rm50 tue??? hahaha...dgn rm50 tue aku dpt beli 5 benda weiii..korg pikir la ape brg yg harga nya rm10 kt jusco??? hahahaa...lu pikir la sendiri...

oh yer pastu td singgah kt Popular jgk...lame jgk la menapak kt sane coz aku suke tgk2 novel...actually w/pn aku peminat baca novel tp x suke beli nie...tp dh tunang sponsor beli la 1 td..then jln2 lg then nmpk bhgn LAW..mesti korg t'tanye2 ape la aku wt kt bhgn tue...bkn aku nie lawyer pn...loyar buruk ader laa..hahaha...ntah la tetibe rase nk menambah ilmu..aku kan bhgn HR..so aku ambik buku bhgn2 akta yg b'kaitan dgn HR la pn...mule2 ambik 1 jer pastu 1 lg buku nie cm bgs jgk..pastu tunang aku ckp ambik la dua2...dua2 tue pn dh dkt rm50 ok..plus novel aku lg...so, aku nk korbankanlah novel tue tp tunang aku ckp xpe la...sekali sekala...hihihi..thanks abg! luv u so much laa...

sblm nk lek sbg penutup g beli aiskrim, air mineral, buah-buahan n yogurt... <-- dlm semua tue aku punye air mineral shj ok...yg lain tunang aku nk tuk mkn dlm kete..ish2...xpe la, rembat jelah dia yg byr pn..huhu

~end of story~

Jenjalan wif Chenta

smlm aku tibe2 mengidam LAKSA SARAWAK pas tgk album member aku sorg nie...ader plak gmbr laksa sarawak nie..perghhh, t'liuq dowhhh!!!

ape lg, letak kt wall fb n tag my fiance nk mkn laksa sarawak...dia ckp kt Jusco Cheras Selatan ader laksa shake...kt Jusco Bukit Tinggi pn sama jgk!!! nk d bandingkan dua2 tmpt tue baik g Jusco Bukit Tinggi jer coz Jusco Cheras Selatan tue tiap2 ari pn aku leh g...hahaha

nmpk nyer ader green light drpd chenta ku itu...blh poie Jusco Bukit Tinggi!! yeayyy, gumbira x t'hingga la coz dia nie payah nk ajak b'jln weiii...mau aku x excited yg t'amat kan..hahaha (sian aku kan nmpk sgt x b'jln ke mane pn)

so, arinie dating n jenjalan dgn chenta ku kt Jusco Bukit Tinggi la weiii...jom2 pi b'siap!!! yepppiiiiiiiiieeee!!

Friday, August 6, 2010

Pening pasal parking

cpt la masa b'lalu...cpt la 4 bulan b'lalu!!!
pastu aku nk pindah drpd rmh nie...

actually aku pening pasal parking kt rmh aku nie..semakin sesak la plak!!! hangin btl laa..dpn condo aku nie mmg la ofis tp dorg tue dh tentu dh provide parking kt basement block tue awatlah parking penuh jgk...

yg aku nie dh tentu2 x dpt parking kt basement coz 1 rmh dpt 1 parking jer...dak master bedroom dpt parking tue...so kena la parking kt luar..ikut nasib cpt la dpt parking klu x tawaf la brp kali baru dpt parking...itu pn tgk tmpt jgk...ok ke x kan tmpt parking tue...

mmg leceh la nk parking...tmbh2 klu ari keje nie smpi double2 parking plak..ari cuti pn lebih kurang sama jer pn...huwaaaaaaaaaaaaa...tlg laa!!! pening dok pikir pasal parking..

Thursday, August 5, 2010

Mencari Rumah Sewa

td tgk iklan maggi terus rase t'ingin nk mkn maggi plak...huhu, so td aku masak la maggi yg adik aku beli dr bbrp bln yg lalu tp x brp nk sedap la maggi asam laksa nie...x brp b'perisa sgt...huhu..

opss, itu bknlah topik yg ingin d utarakan...actually skg nie aku tgh survey2 rmh tuk d sewa pas aku kawen nnt...saje2 cuci mata kt mudah.com pas tunang aku bg 1 link rmh double storey kt tmh lestari...

tgk cm ok la tp bile pikir aku duk b'dua je pn dgn dia...kang klu dia outstation ker atau keje mlm ker x ker aku seram duk sorg2...dh la aku nie x brp nk kuat smgt...aritue pn dh ckp dgn dia nk rmh apartment jer...nnt dh ada anak br la cari2 rmh teres nie...

tp dia cm minat sgt plak rmh tue...huhuhu...mmg la ikut plan aku nk bw mak aku n adik aku duk rmh aku pas kawen nnt..plan tue coz mak aku mybe nk kena operation nnt so, aku ingat nk jaga dia la tue bw dia duk sekali pas aku kawen nnt...tp semua b'gantung pd keadaan coz my mom pn lum wt keputusan nk operation ke x...klu dorg ader atleast ok la jgk duk double storey tue...haaaaa, sewa rmh tue t'sgt la murah...rm650 sahaja!!! d ulang...rm650 sahaja ok!!! w/pn double storey..

tp kan tgk drpd gmbr org tue letak cm org sblh2 xder jer...lg ler aku ngeri nk duk ctu weiii...if org sblh2 ada xder hal la jgk...pastu aku ada jgk tgk2 kt mudah.com...ada yg rmh bwh corner lot pn not bad jgk...

korg2 klu ada member2 area puncak jalil or seri kembangan ker...tlg smpi2 kan hal nie coz aku tgh cari rmh area2 ctu...priority pd apartment la...hihihi

Pemandu Bas Cm Sial!!!

aku tgh geram yg t'amat sgt2...aritue kan aku ada kes dgn bas sekolah tue kan..driver dia indian tue...

arinie kena lg dgn bas jgk tp bkn bas sekolah ok...bas persiaran kot..aku otw blk rmh td mmg aku pasan bas nie mmg menonong laju jer drive (x sedar diri ker yg korg tue brp limit kelajuan???) owh yerrr bas tue pn dr TPM jgk...

ok pastu dh lalu dpn astro tue dr lane kanan aku nk masuk la lane kiri coz aku menyampah nk tempuh jem kt bulatan lumba kuda tue!!! semua tamak jln x nk bg jln kan...so aku sll ikut jln yg bwh tue pastu lalu dpn Mint Hotel tue...

aku dh bg signal kiri n dh berada d lane kiri utk terus la coz dpn aku clear xder kete...tp bas yg cm sial nie cm menghimpit nk ke kiri TANPA MEMBERIKAN SIGNAL!!! ulangan...TANPA MEMBERIKAN SIGNAL!!! pastu mmg ptt la aku horn kan coz mybe dia x nmpk ker atau wt2 x nmpk ker yg kete aku dh ada tepi tue...pastu blh plak dia horn aku blk cm aku plak yg slh horn kt dia...cm babi ar ko!!! mmg aku doa kan ko accident mati katak terus...jlnraya tue bkn tuk ko sorg jer...agak2 la pn..bkn aku x kasi ko jln pn tp bg la signal jgn la terus nk masuk jer...nnt aku pn t'agak2 nk terus..

aku nie xder la penakut sgt sblh bas ker lori ker kan...tp kte just nk b'hati2 tuk keselematan kte...n korg nk tau bas tue g mane??? mmg btl dia ke lane kiri TANPA MEMBERIKAN SIGNAL tue pas aku terus tue...yg lg cm sial babi bas tue dia nk potong queue org lain yg b'atur pjg kt blkg2 tue...eeeeeeeeeeeeeeee, mendidih jer hati aku nie tgk bas tue...

xpe2 klu ko x mati katak kena accident pn...ko tgk la cmne anak2 ko ker keluarga ko kena d perlakukan begitu...cm ko wt kt aku td kan...n nasib aku x kena langgar dgn ko yg cm org bodoh tue...lum kena lg kt sedara mara ko kan...haaa, ko tgk jelah nnt...Tuhan tue balas cmne!!

note : maaf! entry nie tuk meluahkan perasaan...sila abaikan kata2 yg t'lampau itu..hihi

Wednesday, August 4, 2010

Lupe nk update!!!

aku t'lupe nk update pasal game netball...team aku menang tmpk ke2 jer!! xpe2, berbaloi-baloi jgk training n dpt tmpt ke2 n kte org fight giler2 n skor pn kalah tipis jelah..8-5 jer pn...not bad!!

b'akhirnya netball so b'akhir jgk la tggjwb aku sbg penyelaras bola jaring thn nie...alhamdulillah, semua b'akhir dgn jaya nya w/pn ada la sedikit kontroversi tp aku leh handle n settle...

cmne thn dpn??? tgk ler cmne..ingat nk b'sara dlm bidang sukan thn dpn lgpn kot2 la aku preggy ker thn dpn...hihihi...mane la tau kan!! lgpn aku x sbr nk ada baby...harap2 Allah bw rezeki cpt2...amin2...

Tuesday, August 3, 2010

Sesak d Sogo!!!

phewww...awatlah ari bekerja pn sesak kt Sogo tue...rimas aku ler org reramai nie!!! huhuhu..dorg nie x keje ker arinie??? atau dorg nie saje plan cuti sama dgn aku??

actually arinie aku g settle kan insurans kete yg dlu tuk pindah NCD kete tue..ingatlah lame giler2 tue yg apply cuti sehari. rupe nyer kejap jerrr x smpi 10 minit pn!! xpe2, sekali sekala cuti n ssh nk ajak tunang aku tue b'jln kan..so, pas settle insurans tue kt Setapak kte org terus g Sogo!

smpi jer sane perghhh rambang mata la memilih..misi utama beli cadar pengantin la pn (itulah nasihat akak kt butik tue coz kt Sogo tgh sales n cadar cantik2) so, dh pilih2 beli la cadar pengantin berharga RM190.50!! murah gilos lerr coz sekali dgn comforter tue..b'baloi-baloi...

pastu tetibe la rambang mata dgn brg2 lain kt ctu...baju2, handbag, seluar jeans n etc..tunang aku plak offer "syg x nk beli handbag ker? drpd syg beli yg murah2 pastu x tahan lame baik beli yg nie tgh sale!" so, pikir2 btl jgk pe dia ckp (actually aku pmpuan yg x giler handbag t'utama branded2 nyer coz bak kata org ukur baju d bdn sendiri...cmtue la! so, aku lebih suke beli cikai2 nyer yg harga rm30 cmtue..kdg2 ada yg leh thn lame jgk..wtpe nk branded2 n mahal2 bkn aku anak raja pn..

then aku rembat la 1 handbag yg berharga RM89.70 jenama polo! perghhh, 1st time weiii beli yg mahal n branded nie (jakun x aku? suke ati la korg nk ckp pe pn...low profile lg bgs) pastu jln2 lg sekitar sale yg merambangkan mata tue then aku geram tgk t-shirt lelaki ofcoz la tuk tunang aku kan..klu bab beli brg tuk dia, dia jenis "ikut sayanglah mane yg elok n cantik" sbb aku yg tgk dia pakai brg tue...hihihi..so tugas tue serah sebulatnya kpd aku..so, pilih la 1 t-shirt..

yg tunang aku nie plak g merembat 1 helai suar slack durban nie...mmg smart la!! aku pn suke tgk suar slack tue..then jln2 lg sekitar tue g beli minyak wangi tuk hntrn plak..beli Hugo Boss!!! settle! jln2 lg then g Poh Kong plak..beli cincin kawen kte org..pilih punya pilih rembat terus coz tkt pastu xder design yg cm aku nk...settle! so, terus hntr kesemua brg d atas kt kete pastu smbg blk shopping kt sogo!!! hahaha..boleh x cmtue?? nasib baik parking dkt jer..

kte org terus g mkn dlu kt tingkat atas tue..then kte org g main game plak..hahaha, itu mmg kegilaan kami b'dua!! tmbh2 ada 1 game nie...the game of the death x silap nama game tue..main tembak2 org yg mati nie..giler best laa..aritue kte org dh improve smpi level yg lg jauh..alih2 aku x nk main game tue coz dia nyer senapang tue x sebest kt mines..so main game tembak2 lain yg x brp nk best..pastu g karok jamban jap..

dh nama Sogo tue syurga SALE yg besar!!! bile turun tue kte org benti kt floor male nyer stuff..jln2 cuci mata pastu tunang aku rembat lg kemeja! smart!! pastu sblm lg byk duit d labur kt Sogo, kte org turun lg..g la floor female plak..padahal mase tue sbnr nyer aku nk sgt g toilet then my fiance ckp "kan syg nk g toilet...jom syg g toilet" hahaha...dia nk ngelat plak ek time aku plak nk shopping..tp sbnr nyer aku xder nk beli ape2 brg pn...x reti aku beli2 brg mahal2 nie (sian kan..nmpk sgt beli brg murah2 jer..janji selesa pakai)

turun bwh tmpt syurga2 sale tue aku mmg nk mencari purse!! pas g toilet tue g la cuci mata tgk purse plak...tgk sane tgk sini...perghhh, rase semua aku nk aku tp aku agak cerewet bab purse nie..so, dh pilih2 nmpk yg aku suke..beli lerrr..settle!!

nie part plg lawak k...tunang aku ckp "cpt syg bw abg kuar dr sini sblm nmpk benda2 yg lebih menarik" then aku ckp tutuplah mata tue..dh lah x pasal2 aku pimpim dia ala2 cm org buta plak...hihihi..itulah bahaya nyer g Sogo nie..aku pn x ingat kali ke brp g Sogo nie..kali ke2 or ke3 kot...

total amount shopping arinie hampir 2k!!! phewwwww...gilew kentang lerrr!!!